Projecten

In ieder leerjaar is er projectonderwijs. Tijdens de lessen wordt er dan gewerkt aan een project, vaak in groepjes. Niet het eindproduct, maar het proces en de weg naar het eindproject toe staat centraal binnen het projectonderwijs op Limes.

De leerlingen werken samen en worden beoordeeld op de volgende competenties: samenwerken, instructie opvolgen, initiatief nemen, plannen en organiseren. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan de 21th century skills.

 

De projecten zijn geheel verschillend en hebben allemaal hun eigen opzet.

Zo heeft de eerste klas de projecten ‘Ik hou van Holland’, ‘The Golden Globe’ en ‘L’artiste C’est moi’. Het project ‘Ik hou van Holland’ staat in het teken van de Nederlandse tradities. De leerlingen gaan in groepjes met de Hollandse tradities en brengen een bezoek aan Amsterdam. Het project ‘The Golden Globe’ is een filmproject. Aan de hand van foto’s moeten de leerlingen een bewegend beeld creëren, waardoor er een film ontstaat. Hiervoor krijgen ze een workshop van een artiest, die hen precies uitlegt hoe de film gemaakt kan worden. Project ‘L’artiste C’est Moi’ is een kunstproject die bestaat uit verschillende kunstdimensies. De leerlingen mogen zelf kiezen of ze een workshop schilderen, landart, boetseren, dansen of fotograferen kiezen. Het project wordt afgesloten met een tentoonstelling van alle kunstworkshops.

 

De tweede klassen hebben het project ‘Geocache’, ‘The Sims’ en ‘Masterchef’.

 

De derde klassen hebben het Ik-project en het project ‘Op Expeditie!’