Projecten

In ieder leerjaar is er projectonderwijs. Tijdens de lessen wordt er dan gewerkt aan een project, vaak in groepjes. Niet het eindproduct, maar het proces en de weg naar het eindproject toe staat centraal binnen het projectonderwijs op Limes.

De leerlingen werken samen en worden beoordeeld op de volgende competenties: samenwerken, instructie opvolgen, initiatief nemen, plannen en organiseren. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan de 21th century skills.

 

De projecten zijn geheel verschillend en hebben allemaal hun eigen opzet. Tijdens de projecten worden er vaak verschillende workshops gegeven door externe instanties. Zo heeft de eerste klas het project L’artiste c’est moi, waarbij verschillende artiesten iets komen vertellen over hun vak en een workshop geven. Leerlingen kunnen dan kiezen om een fotoworkshop, een dansworkshop of bijvoorbeeld een workshop landart.

 

Tijdens de projecten worden de leerlingen beoordeeld op verschillende vaardigheden. Het gaat om de volgende vijf vaardigheden:

  • Initiatief nemen
  • Plannen en organiseren
  • Instructie opvolgen
  • Samenwerken
  • Presenteren

Aan het einde van het project is er vaak een prijsuitreiking voor het team dat het best heeft gewerkt tijdens het gehele project. De leerlingen ontvangen vaak een bewijsstuk voor in hun examenmap.