De eerste dag snuffelstage

Op woensdag 6 september hebben de leerlingen uit de derde klassen hun eerste snuffelstage gelopen. Hieronder een verslag van Ezra, een leerling uit klas 3B, die gister haar snuffelstage liep bij SWZ Willibrord.

 

Ik ben Ezra Meijvogel en woensdag heb ik voor het eerst stage gelopen, bij SWZ Willibrord. SWZ Willibrord is een soort hulphuis voor oude mensen die dement zijn. Dement is dat je soms dingen vergeet en dat je na 5 minuten het zelfde vertelt of vraagt, maar het kan ook iets zijn wat vanaf je het buitenkant ziet.

Woensdag heb ik eerst kennis gemaakt met de hulpmensen die ons gingen helpen hoe of wat je het moest doen. We moesten met een rolstoel eerst proberen te lopen en over stoepjes heen enzo. Toen gingen we met ze alleen mensen ontmoeten met wie we de rolstoel 3 daagse deed. Ik liep met een vrouw in een rolstoel we deden samen 1 dag mee aan de rolstoel 3 daagse het vrouwtje die ik hielp kon niet meer goed lopen en had een trillende stem dus je kon haar niet goed verstaan. Ik had het heel gezellig met die mevrouw ze was heel erg lief. We gingen lopen naar de andere SWZ, toen we daar aan kwamen mochten we de mannen en vrouwen eten en drinken aan bieden. Toen gingen we weer terug lopen naar SWZ Willibrord, we kwamen daar aan en we mochten de vrouw in haar kamer brengen. Toen waren we klaar daar we kregen complimenten hoe we het deden het was heel gezellig die dag ik wil daar echt voortaan stage lopen. Het is een top stage op naar de volgende woensdag!