Eindexamenleerlingen worden verrast met diplomering aan huis

Katwijk, 8 juli – Vorig jaar was minister Slob nog bij de feestelijk diplomering van Limes Praktijkonderwijs maar dit jaar dreigde Corona roet in het eten te gooien. Daarom hebben ze op Limes Praktijkonderwijs gekozen voor een andere insteek: ‘Als we de leerlingen geen feestelijk diplomering op school kunnen geven dan doen we het bij de leerlingen thuis.’

De school is trots op alle geslaagde leerlingen en wil dit dan ook grootst vieren met familie en vrienden van de leerlingen. Door Corona zijn alleen bijeenkomsten van maximaal 100 personen mogelijk. Dit was een probleem, want er zijn altijd meer mensen aanwezig. Een feestelijke diplomering op het binnenplein van de school, zoals in eerdere jaren, was dan ook geen optie. Maar de medewerkers van Limes Praktijkonderwijs wilden er juist ook voor deze leerlingen een mooie afsluiting van hun middelbare school periode van maken. Er is daarom besloten om iedere leerling een eigen diplomering te geven. Voor hun eigen deur met gasten die zij zelf konden uitnodigen.

Op maandag 7 juli was het zover en hebben schoolleiding en docenten een feestelijke stoet gevormd die door de bollenstreek reed onder leiding van een draaiorgel. Bij iedere leerling werd het busje uitgeladen en kreeg de leerling een eigen diplomering voor de deur met een korte toespraak, het officiële tekenmoment van het diploma en natuurlijk een applaus. Het was een feestelijke en vooral geslaagde dag!