Activiteiten

2.6 Activiteiten 7

Schoolactiviteiten

De extra schoolactiviteiten bij Vakcollege Rijnmond zijn gericht op de verdere ontwikkeling van de leerling. Veel activiteiten zijn ook gericht op het samen leuke dingen doen: schoolfeesten, uitjes en sportactiviteiten.

Creatieve vakken

Op Vakcollege Rijnmond worden de creatieve vakken drama, tekenen en handvaardigheid gegeven. De lessen in het toneellokaal nodigen uw kind uit tot spel, beweging en expressie. Een ervaren docent van de kleinkunstacademie geeft er de dramalessen. Dankzij de gerichte opdrachten en oefeningen in allerlei spelvormen overwinnen leerlingen hun schroom. Hierdoor durven ze zich vrijer te presenteren in de groep.

Buitenlesactiviteiten

Naast de plusprogramma’s van de sectoren zijn er ook andere (vrijwillige) buitenlesactiviteiten. Zo zijn er skilessen in SnowWorld. Uw kind kan hier tegen een gereduceerd tarief aan deelnemen. Een skireis naar de echte sneeuw in Oostenrijk in klas 3 vormt een prachtige bekroning op de skilessen.

Per jaar zijn er meerdere schoolfeesten, soms gekoppeld aan een thema. En de jaarlijkse galafeestavond is voor alle leerlingen altijd een geweldige happening!