Kiezen wat jij wilt

 

Op onze school krijg je niet alleen theorie maar juist ook praktijkonderwijs. Je kunt dus een keuze maken waar jouw talenten naar voren komen. Dat maakt leren leuker!

Leerjaar 1 en 2

In de onderbouw krijg je alle praktijkvakken. Zo krijg je een goed beeld van wat je leuk vindt en wat je goed kunt. De praktijkvakken zijn:

  1. Techniek
  2. Groen
  3. Drama
  4. Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV)
  5. Verzorging

Naast deze vakken krijg je ook algemeen vormend onderwijs (avo). Dit zijn vakken als Nederlands, Engels, rekenen, wiskunde en geschiedenis.

Leerjaar 3

Aan het eind van het tweede leerjaar maak je een keuze voor twee van de vijf praktijkvakken. Je hebt de eerste twee jaar ervaring opgedaan in de verschillende mogelijkheden en nu mag je kiezen voor de twee praktijkvakken die jij het leukst vindt. Zo krijg je dit jaar meer inzicht in de richting die je uiteindelijk wilt kiezen aan het eind van leerjaar drie. Het vak zorg en dienstverlening wordt in het derde jaar ook uitgebreid met horeca.

Leerjaar 4 en 5

Aan het eind van het derde jaar kies je voor één uitstroomrichting. De uitstroomrichtingen zijn:

  1. Techniek
  2. Groen
  3. Horeca
  4. Zorg & welzijn
  5. Winkel

Sportklas

Ben je gek op sporten en bewegen? Dan is de Sportklas iets voor jou!
In de eerste, tweede en derde klas van Limes Praktijkonderwijs kun je kiezen voor de Sportklas. In de Sportklas krijg je 2 uur extra gym. Ook worden er leuke clinics gehouden zoals: surfen, suppen, lacrosse, longboarden, mountainbiken, boogschieten, skiën, waterpolo en waterskiën.

Schoolband

Op onze school hebben we een schoolband die diverse activiteiten muzikaal begeleidt. Deze band staat onder leiding van twee van onze docenten.