Welkom op Limes Praktijkonderwijs

Al voor de zomer ontmoet jij je nieuwe klas! In juni kom je kennis maken met je klasgenootjes en je mentor. Zo is het een stukje minder spannend als het schooljaar echt begint.

Ook word je, samen met je ouders, uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken jullie het eerste Ontwikkel Perspectief Plan (OPP). Dit plan wordt opgesteld aan de hand van de gegevens van je oude basisschool en de inbreng van jou en je ouders tijdens dit gesprek. In het plan komen dan jouw doelen, wat wil jij bereiken als je bij ons op school zit?

Als het schooljaar begint

Het schooljaar beginnen we met introductiedagen. In deze dagen maken we je wegwijs op school en doe je allerlei activiteiten met je nieuwe klasgenoten, zodat je elkaar al snel leert kennen.

Mentor

Iedere klas heeft een eigen mentor. Hij of zij is het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders. De mentor geeft niet alleen les, maar is ook je coach en begeleider. Als je ergens mee zit zal de mentor de eerste zijn die je helpt.

 

Op Limes Praktijkonderwijs is het belangrijk dat je je talenten leert ontdekken en gebruikt maakt van je talent. We proberen leerlingen uit te dagen om hun grenzen te verleggen. Hieronder zie je verschillende filmpjes waarin leerlingen van Limes vertellen over hun talent.