Kennismakingskamp klas 1

Op 28, 29 en 30 augustus zijn de leerlingen van klas 1 op kennismakingskamp geweest naar Bladel. Lees hieronder het verslag van deze drie dagen, geschreven door meneer Koole:

Dag 1

Vanmorgen om ongeveer 8.30 vertrok de bus richting Bladel. Na wat vertraging kwamen we om 11.30 aan op de locatie. Iedereen mocht eerst even rustig de kamer inrichten voor we gingen lunchen. Na de lunch gingen we allerlei leuke kennismakingsspelletjes doen. Vanwege de hitte gingen we iets eerder stoppen voor een groepsfoto. Alleen bleek het een valse truc te zijn en stonden twee docenten klaar met de brandspuit ?. Nadat vrijwel iedereen natgespoten was gingen we even een beetje chillen om vervolgens heerlijk avond te eten. We konden kiezen tussen hutspot en stamppot andijvie. Na wat corvee en omkleden voor het avondspel gingen we wandelen naar het spelbos. Hier spelen de kinderen levend stratego terwijl ik dit verhaaltje aan het schrijven ben en stiekem de vlag in mijn broekspijp heb verstopt. Na dit spel gaan we nog even terug om wat te drinken en dan gaan we nog een avondspel doen maar daarvoor moet het eerst donker zijn. Na het avondspel krijgen de kinderen de gelegenheid om te gaan slapen maar ik vrees dat ze daar voor voorlopig nog geen gebruik van gaan maken.

Dag 2

Vandaag na een korte nachtrust toch op tijd weer opgestaan. Na een lekker ontbijtje hebben we nog een paar sport -en spelrondes gedaan. Omdat het zo ontzettend warm was zijn we wat eerder naar het zwembad gegaan. Het was een lekker stukje lopen naar het zwembad maar gelukkig werden we onderweg verrast met een broodje knakworst. We zijn ruim vier uur in het zwembad gebleven en dat was heerlijk! Daarna terug gelopen naar het kampterrein en daar patat met snacks gegeten. Super gezonde dag dus ?. Na het eten begon het avondprogramma. Dat bestond uit bingo, jongens tegen de meisjes, stoelendans en een best wel enge nachtwandeling. Nu gaat iedereen naar bed en ik ben benieuwd of er ook daadwerkelijk iemand gaat slapen.

Dag 3

Vanmorgen met frisse tegenzin opgestaan. In een niet heel hoog tempo hebben we de tassen ingepakt en de kamers opgeruimd. Die waren tot onze verbazing niet eens heel vies en waren dus vrij snel klaar. Na het ontbijt konden we lekker een bosspel gaan doen omdat het tegen de verwachting in droog was met zelfs wat zonneschijn. Voor we naar de locatie van het bosspel gingen zijn we eerst nog langs de zwarte schuur gegaan om te kijken of de legende van Zwarte Kaat echt waar was. En zoals gezegd stond er op het gebouw dat men ondanks het verhaal voor Zwarte Kaat niet horen te vrezen. Nu is het wachten tot het einde van het spel waarna we terug gaan lopen naar de locatie. Als het goed is is de bus er dan en kunnen we rond 13.00 beginnen aan de terugreis. Met wisselende gevoelens ga ik terug. Jammer dat het kamp voorbij is en heerlijk dat ik vannacht weer iets langer kan slapen en dan ook nog in mijn eigen bed.

Wil je meer foto’s bekijken van het kennismakingskamp? Bezoek dan onze Facebookpagina!