Klas 1 naar Amsterdam

Afgelopen 18 november zijn wij met 3 klassen uit het eerste leerjaar naar Amsterdam gegaan. Dit was vanwege het project Typisch Nederlands waar we mee bezig zijn. Met de touringcar werden we ’s ochtends afgezet bij het Rijksmuseum.

We kregen een rondleiding en interactieve theaterworkshop. Het thema was ‘Jij en de Gouden Eeuw’. De belangrijkste onderwerpen en personen van het thema waren Rembrandt, Hugo de Groot en Nova Zembla. Door middel van drama, beleving en kennisoverdracht werd het voor de leerlingen een geschiedenisles waarin de verhalen tot leven kwamen, althans, dat was wel de bedoeling. In het museum konden de leerlingen niet alles zien wat ze wilden, dat vond een aantal van hen wel jammer. Maar de Nachtwacht, de boekenkist van Hugo de Groot en de gevonden voorwerpen uit het Behouden Huys op Nova Zembla hebben ze in ieder geval wel goed kunnen bekijken.

Na het Rijksmuseum hebben we nog een rondvaart gemaakt door de grachten en over het IJ. Er was veel te zien en te ontdekken van wat onze hoofdstad zo bijzonder maakt. Leuk detail van de geslaagde excursie is dat we door een oud-leerling van Limes, werkzaam bij Brouwer Tours, heen en terug werden vervoerd.