Masterclass muziek

Als je een echte muziekliefhebber bent dan schrijf je je natuurlijk in bij de masterclass muziek. In een aantal weken hebben we veel leuke dingen gedaan. We begonnen met wat muzikale theorie. Welke muzieksoorten er waren en waar deze vandaan kwamen. Zo gingen we van klassiek naar blues via rock and roll zo naar de dance muziek. Elke les sloten we af met een Kahoot quiz waar de leerlingen zeer fanatiek aan meededen.

Ook hebben we zelf muziek gemaakt met zogeheten boomwhackers. Deze plastic buizen hebben ieder hun eigen toon en daar kun je op een eenvoudige wijze leuk mee musiceren. Al is gevoel voor ritme dan wel handig om te hebben. En dat hadden onze leerlingen.

En omdat je niet altijd binnen wilt zitten zijn we er ook op uit gegaan. Zo bezochten we een muziekwinkel en een muziekschool in Katwijk. Ook hier hebben we veel over instrumenten geleerd.

Maar het hoogtepunt was toch wel het bouwen van een eigen elektrische gitaar. Met uiterste precisie werd het instructieboekje doorgenomen en zijn we aan de slag gegaan. Het resultaat mocht er zijn. De gitaar werkte en klonk nog goed ook. Daar moesten we natuurlijk mee op de foto en met een heuse fotoshoot sloten we het project dan ook af.