Open avond groot succes!

Afgelopen 24 januari was de Open Avond van Limes Praktijkonderwijs.
De eerste gastleerlingen konden we al ruim voor aanvangstijd begroeten. Dat beloofde veel goeds voor de avond. Limes bood voor deze avond een gevarieerd aanbod van activiteiten. Na een hartelijke ontvangst konden de gasten, begeleid door leerlingen en een mentor, hun rondleiding beginnen.

In het praktijklokaal voor Groen gaf de docent uitleg en demonstratie van plant en dier. In de naastgelegen boeketterie konden bezoekers ervaren wat er nodig is voor het maken van een mooi boeket.
In het technieklokaal kregen de gastleerlingen uitleg en demonstratie over hout en metaal. Ook was er de gelegenheid om met de figuurzaag een werkstuk te maken.

Vanuit het praktijklokaal van Zorg en Welzijn kwamen heerlijke geuren van kleine bladerdeeghapjes die door de gastleerlingen werden gemaakt. Naast deze doe-activiteit werd er uiteraard uitleg gegeven over de bak- en kooklessen.

In de werkruimte van CKV kregen de bezoekers, naast demonstratie en uitleg van Culturele en Kunstzinnige Vorming, de kans om met toepassing van de Festonteek een sleutelhanger te maken. Ook konden de gasten ervoor kiezen om een afbeelding te maken op een frisbee.

De docent drama gaf door praktische voorbeelden en uitleg een goed beeld van haar vakgebied binnen Limes.
Wat betreft de theorievakken konden gastleerlingen meedoen met een interactieve Kahoot waarbij kennis over Limes Praktijkonderwijs werd getest. De verschillende theorieboeken en werkschriften lagen klaar voor inzage.
Op de achtergrond of dichtbij in het theater, konden bezoekers tussen alle bedrijven door genieten van een deel van het muzikale talent dat Limes rijk is.

Over andere onderwerpen zoals stage of dylexieaanpak konden gasten zich laten informeren door de specialisten op dat gebied binnen Limes. Dat geldt ook voor de Borislijn die Limes verder gaat vormgeven en ontwikkelen.
Tussendoor waren er informatiemomenten waarbij de gasten algemene informatie konden krijgen.
Terugblikkend kunnen we zien op een mooie avond met enthousiaste bezoekers die hun waardering ook lieten blijken in een mooie beoordeling op hun enquêteformulier.