Skireis 2017

Zondag 15 januari 22.00 ’s avonds was het dan eindelijk zover. De bus vertrok vanuit Katwijk richting Oostenrijk met een bus vol kinderen en begeleiders.

Iedereen had er flink zin in en de sfeer was dan ook gelijk goed. Ondanks de waarschuwing dat het handig was om wat te slapen tijdens de reis was dat niet bij iedereen gelukt. Het duurde helaas 14 uur voordat we aankwamen bij het hotel. Door de weersomstandigheden was de buschauffeur genoodzaakt wat rustiger te rijden, wat wij prima vonden, maar daardoor duurde het langer voordat we er waren.

Eenmaal aangekomen hebben we met zijn allen de tassen uit de bus gehaald en zijn we wat gaan eten. Tijdens het eten hebben we de kamers ingedeeld en na het eten kon iedereen even zijn kamer inruimen, even opfrissen en zich klaarmaken voor de wandeling naar de skiverhuur. De beruchte  “kortere” route die veel langer duurt dan zou moeten omdat we over bergen en door beekjes en door de bossen heen gaan, hebben we dit jaar niet genomen, omdat we later aankwamen. We hebben dit jaar echt een kortere route genomen. Iedereen vond dit erg jammer maar het was niet anders. We waren door de korte route ruim op tijd bij de verhuur en het passen van alle spullen ging sneller dan ooit. Hierdoor hadden we tijd zat voordat de bus kwam die ons weer naar het hotel zou brengen. Sommige kinderen gingen alvast shoppen en sommigen deden zich tegoed aan een warme chocomel met pizza en deden het “sla een spijker zo snel mogelijk in de boomstam” spel. Terug in het hotel een heerlijk 3-gangen menu en daarna nog even chillen voor het naar bed gaan.

De volgende ochtend zijn we allemaal vroeg opgestaan, gaan ontbijten en zijn we vervolgens met alle spullen de bus ingegaan om richting de piste te rijden. De eerste keer zelf schoenen aandoen en met alle spullen naar de bus lopen viel niet mee maar is uiteindelijk wel gelukt. Beneden bij het skigebied hebben we de skipassen uitgedeeld en toen mochten we naar boven. Boven aangekomen zijn we in niveaugroepjes ingedeeld en zijn we begonnen met skiën. Voor velen was het weer erg wennen om op de latten te staan maar na een ochtendje oefenen ging het al snel beter. Ook de beginners gingen snel vooruit. Moe maar voldaan hebben we aan het einde van de middag verzameld bij de lift om weer terug te gaan naar het hotel. Na even te hebben opgefrist hebben we net als elke dag weer heerlijk gegeten. Het avondprogramma was een spelletjesavond. Sommigen waren misschien liever al gaan slapen maar ondanks dat heeft het toch veel hilarische momenten opgeleverd. De leiding hoefde niet echt op te treden omdat vrijwel iedereen uit zichzelf lekker ging slapen.

Dag drie alweer. Een prachtige dag om te skiën vanwege de lekkere sneeuw, het zonnetje en de blauwe lucht. De groepjes zijn een beetje veranderd want er zijn al best wat kinderen goed vooruitgegaan met skiën waardoor ze een groepje hoger mochten. Sommige kinderen willen juist een dagje rustiger aan doen of vinden het gezelliger om bij een bekende in een ander groepje te skiën. Echt een topdag die nog extra lang duurde omdat we ’s avonds ook lekker gingen sleeën. Super gaaf met een noodvaart een parcours van bochten tussen bomen van een berg af. Een aantal begeleiders en leerlingen waren heel aardig langs de kant gaan staan om iedereen die langs kwam even te laten afkoelen door een flinke lading sneeuw over ze heen te gooien. Terug in het hotel moest iedereen gaan slapen in hun eigen kamer maar een aantal jongens en meisjes verdwaalden steeds op weg naar hun kamer of waren per ongeluk vergeten in welke kamer ze lagen. Gelukkig zorgde de begeleiders dat ze weer allemaal in hun eigen kamer belandden.

Dag vier en alweer de laatste dag dat we ’s avonds nog in het hotel gaan slapen. Wat gaat de tijd toch snel! De groepjes zijn niet veel veranderd maar wel elk groepje is vooruit gegaan. Zeker de beginners zijn enorm veel beter geworden in skiën. Het was weer een topdag omdat we weer een blauwe lucht en zonnetje hadden om van te genieten. Het avondeten was ook weer top en we mochten de dag afsluiten met DJ Fabio in de discotheek van het hotel. Het dak ging er af en zeker toen onze eigen Rick ging zingen waren we niet meer te houden. Maar aan alles komt een eind en we moesten weer richting onze kamers. Net als gisteren moesten een aantal kinderen nog even naar de juiste kamer begeleid worden maar dat hoort er ook een beetje bij.

Dag vijf en de laatste dag. Met een aantal groepjes zijn we in de ochtend naar een andere piste gegaan om een beetje afwisseling te hebben. Tijdens de lunch waren we allemaal weer bij de standaard lunchplek. In de middag waren er heel wat kinderen die te moe waren om nog te skiën of die liever lekker even in een restaurantje wilden kletsen met elkaar. Om vier uur gingen we voor de laatste keer naar beneden en omdat de bus pas later mocht gaan rijden ging iedereen het dorpje in om te shoppen of wat te drinken. Wat meestal niet zo is maar dit jaar wel is dat we onze laatste maaltijd mochten nuttigen bij de MC Donalds. Iedereen was daar heel blij mee! Helaas was het na het eten dan echt zover en moesten we de bus in richting huis. In tegenstelling tot de heenreis was iedereen uitgeput en vielen de meeste mensen vrijwel gelijk in slaap om wakker te worden in Nederland en kort daarop weer aan te komen in Katwijk.

Blij om weer thuis te zijn maar ook verdrietig omdat zo’n leuke week ook helaas zo snel voorbij gaat!

Tot volgend jaar!

skikamp foto 2 skikamp foto 3

Meer foto’s zijn te vinden op de Facebookpagina of via Instagram van Limes Praktijkonderwijs.