Een belangrijk onderdeel van het onderwijs op Limes Praktijkonderwijs is de stage. In de eerste twee leerjaren bereiden wij je voor, waarna je in het derde jaar begint met een snuffelstage.

Snuffelstage

Tijdens de snuffelstage ga je met een groepje een dagdeel stage lopen onder begeleiding van een docent of onderwijsassistent. Het doel van de snuffelstage is dat je gaat wennen hoe het er aan toe gaat als je straks gaat werken. Uitgangspunten zijn: op tijd komen, je netjes gedragen, een goede motivatie, inzet tonen, initiatief nemen en collegiaal zijn. Na iedere stagedag maak je op school een verslag.
Heb je je snuffelstage met een voldoende afgesloten? Dan zoeken we samen met jou naar een stageplaats. En mocht je op sommige punten nog onvoldoende scoren, dan ga je nog een periode op snuffelstage.
 

Individuele stage

Na een voldoende beoordeling bij het praktijkassessment ga je op individuele stage. In het derde leerjaar loop je een dag per week stage. Dit wordt in het vierde jaar uitgebreid naar twee dagen.
Tijdens deze stage krijgen wij een goed beeld van jou. De stage vindt plaats in de sector waar jouw passie ligt. Specifieke vaardigheden in deze sector en het ontwikkelen van een goede werkhouding staan centraal.
 

Plaatsingsstage

In het 5e leerjaar ga je drie tot vier dagen per week stage lopen.  Deze plaatsingsstage is bedoeld om jou straks een grotere kans te geven op een baan die bij je past. Deze stage is erop gericht om jou te plaatsen binnen de organisatie en je te helpen aan een arbeidscontract of je voor te bereiden op een vervolgopleiding.

Branchecursussen

Naast de stages kun je in je laatste jaar ook branchecursussen volgen. Deze zijn bedoeld om jouw kennis te vergroten en je kans op een baan te verhogen. Cursussen waar je aan kunt denken zijn: SWB (veiligheid), Bosmaaier, Heftruck, Lassen,  SVA (schoonmaak), Bloembinden en Oriëntatie Food.