Stages

Stages zijn een belangrijk onderdeel van ons onderwijs. Vanaf klas 3 ga je iedere week 1 dag stagelopen. In klas 4 loop je 2 dagen stage, en ik klas 5 3 dagen. Je wordt hierbij goed begeleid vanuit school. De stage moet aansluiten op je gekozen uitstroomrichting. Er is op school een stagebureau waar je terecht kan met vragen over de stages. Op deze pagina vind je meer informatie over de stages bij ons op school.

Boris

Op de stages kan je Boris-praktijkverklaringen op mbo-niveau halen. Dit houdt in dat jij onderdelen op je stage zo goed doet, dat je een erkend certificaat kan behalen op verschillende mbo-niveaus. Je doet niet de theorie, maar doet alleen de praktijk uit het mbo. Dit helpt jou aan een goede baan. Boris is een methode die je helpt voor te bereiden op de werknemersvaardigheden die nodig zijn voor de stages en werk.

Ook kan je in klas 5 verschillende branchecertificaten behalen. Je kan branchecursussen doen die je helpen bij het vinden van een baan. Hierbij kan je denken aan de branchecursussen vorkheftruck rijden, SWB, bosmaaien, lassen, schoonmaak of Barista.

De stage

Op Limes Praktijkonderwijs ga je vanaf klas 3 stagelopen. Je begint met een snuffelstage in groepjes onder begeleiding van een stagebegeleider van school. Vanaf klas 4 ga je zelfstandig stagelopen bij een bedrijf waar jij ook wel graag zou willen werken. Aziz vertelt je in dit filmpje graag wat zijn ervaringen zijn met stagelopen.

Stages

Snel naar: